mail@urok-ua.com

Тестові завдання за змістом літературної казки Галини Малик “Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії”

Автор: учитель української мови і літератури Ярмак Анна Сергіївна

учитель української мови і літератури Ярмак Анна Сергіївна

Тестові завдання

  1. Який подарунок Аля готувала бабусі на день народження?

А) вишиту хустку;                                      Б) вишитий рушничок;

В) вишиту кофтинку;                                 Г) вишиту спідницю.

  1. Після якої за рахунком недоробленої справи дівчинка потрапляє в чарівну країну?

А) 50;                     Б) 51;                     В) 100;                     Г) 101.

  1. Кого з героїв Аля першим зустріла в Недоладії?

А) Недоладька;                                                    Б) Недопопелюшку;

В) Недочеревика;                                                 Г) Недороля.

  1. Яку справу дівчинка вперше довела до кінця?

А) заплела собі косичку;                                       Б) полагодила парасольку;

Домалювала голову Недораднику;                      Г) дошила крильце метелику.

  1. Хто був власником Недотеля?

А) Недороль;                                               Б) Недоштанько;

В) Недочеревик;                                          Г) Недорадник.

  1. Чого бракувало годиннику центральної вежі?

А) хвилинної стрілки;                                          Б) годинникової стрілки;

В) циферблату;                                                     Г) він не працював взагалі.

  1. Як потрібно правильно звертатися до Недороля Десятого?

А) «Ваша величність»;                             Б) «Ваша світлість»;

В) «Ваша недоречність»;                          Г) «Ваша недолугість».

  1. Якої частини тіла не було у Першого Недорадника?

А) голови;              Б) шиї;              В) руки;              Г) ноги.

  1. Що Перший Недорадник носить замість голови?

А) тюрбан;         Б) шолом;         В) шапку;         Г) кашкет.

  1. З чого побудовано Недоладію?

А) сміття;        Б) обломків;        В) мотлоху;        Г) багнюки.

  1. Хто вчасно не полагодив зламану корону Недороля?

А) Гриша з 1 класу;                                          Б) Вовка з 2 класу;

В) Ваня з 3 класу;                                             Г) Коля з 4 класу.

  1. Чого не було у Недочеревика?

А) душі;           Б) серця;           В) очей;           Г) вух.

  1. Хто знав про вихід із Недоладії?

А) Недороль;                                         Б) Недоштанько;

В) Недочеревик;                                   Г) Недорадник.

  1. Що любив їсти Недороль?

А) горішки;                                                        Б) родзинки;

В) курагу;                                                           Г) чорнослив.

  1. Чим посмакувала Аля в будиночку Недочеревика?

А) тортиком;                                        Б) цукерками;

В) родзинками;                                    Г) морозивом.

  1. Де була схована «Інструкція про перенесення з Недоладії»?

А) в обладунках Недорадника;

Б) у чарівній книзі;

В) у годиннику центральної вежі;

Г) у прикрасах Недопопелюшки.

  1. О котрій годині необхідно було промовити закляття перенесення?

А) о 06:00;         Б) о 12:00;         В) о 18:00;         Г) о 24:00.

  1. За якою адресою проживала Аля?

А) вул. Лікарів, 75∕12;                                               Б) вул. Шоферів, 175 ∕115;

В) вул. Будівельників,  127∕121;                               Г) вул. Шахтарів,  215∕273.

  1. Яке слово-паразит часто вживає Недоладько?

А) компот;              Б) узвар;              В) чай;               Г) кава.

  1. Через що Перший Недорадник вирішив відрубати голову Головному Недокухарю?

А) пересолену юшку;                                Б) холодний чай;

В) підгорівші тістечка;                             Г) круті яйця.

  1. Хто такий Недобород?

А) гвардієць;                                Б) охоронець;

В) священик;                                Г) ув’язнений.

  1. Хто врятував Алю з в’язниці?

А) Недороль;                                          Б) Недовус;

В) Недопопелюшка;                              Г) Недочеревик.

  1. Чим слугувала годинникова стрілка для гвардійців?

А) мечем;           Б) списом;           В) луком;           Г) щитом.

  1. Ким влаштувався працювати Недороль Десятий після повернення Алі додому?

А) кухарем;                                 Б) будівельником;

В) водієм;                                    Г) сторожем.


 

ВІДПОВІДІ:

1 – Б;   2 – В;   3 – А;   4 – Г;   5 – Б;   6 – А;   7 – В;   8 – А;   9 – Б;   10 – В;    11 – Б;   12 – А;   13 – В;   14 – А;   15 – Г;   16 – Б;   17 – Б;   18 – В;   19 – А; 20 – Г;   21 – А;   22 – В;   23 – Б;   24 – Г.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(11 оцінок. Рейтинг публікації: 4 з 5)
1436
А що ви думаєте про цю публікацію? Чи була вона для вас корисною?
Авторизуватись з допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 коментарів

  1. Анна Сергіївна провела велику роботу зі складання тестів за змістом казки Галини Малик “Незвичайні пригоди Алі …”За допомогою цих тестів учитель перевіряє зміст.Але за програмою для цього твору виділено декілька уроків, і учитель може провести і творчі завдання,допустимо: придумати своє закінчення казки або свою вставку в певному абзаці; це може бути інсценізація уривку; парад дивних героїв; конкурс костюмів,ігр до твору тощо Але це все приходить з досвідом. А Анна Сергіївна -молодий учитель ,і вона молодець.Вдячна їй за творчу працю!

  2. А я хочу стати на захист Анни Сергіївни. Вчителька запропонувала тестові завдання для перевірки засвоєння учнями змісту прочитаного твору, а для творчості, аналізу є багато інших завдань та методів. Ніхто їх не відкидає. А такі завдання завжди стають у нагоді.

  3. Звичайні тести. За їх змістом добре проводити перевірочні роботи. Тільки не вистачає в тестах завдань творчого характеру, завдань узагальнювального характеру. Зміст літературної казки цими тестами перевірити можна.

  4. Для учнів репродуктивного рівня завдання є дуже вдалими. Для учнів конструктивного і творчого рівнів завдання слід скласти відповідні, тому певний рівень навчальних досягнень учнів і оцінюється відповідно.

  5. Для учнів репродуктивного рівня завдання є дуже вдалими. Для учнів конструктивного і творчого рівнів завдання слід скласти відповідні, тому певний рівень навчальних досягнень учнів і оцінюється відповідно.

  6. Кількість запитань у даному тесті дають можливість за короткий час перевірити знання учнів по змісту літературної казки Галини Малик. Недоліком є те, що учень не може проявити творчість при виконанні такого завдання.

  7. Тестові завдання – це один з найпоширеніших та найпростіших видів контролю, як на мене. Вони дають можливість за короткий час перевірити знання учнів. Тести складені тільки за змістом і не дають можливості учням аналізувати текст, роздумувати над його змістом.